Δολώματα

Δολώματα (7)

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η παρακάτω συνταγη ειναι η μια απο τις δυο που γνωριζω και η κλασικη γιαυτούς που ψαρεύουν με αυτο το δολωμα.Λοιπόν αφου εχουμε αγορασει τις φρέσκιες γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις αλατίζουμε καλά.Αφού τις αλατίσουμε τις τοποθετούμε σε ενα δίσκο ή σε κάποιο άλλο επιπεδο σκέβος και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.Τις αφήνουμε εκεί δυο μέρες για να σφίξουν καλά και να μην διαλυθούν την στιγμη που θα βρίσκονται μέσα στο νερό.Αφότου τις βγαλουμε απο την κατάψυξη είναι έτοιμες για χρήση.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παίρνουμε γαρίδες ανάλογα με το μέγεθος του αγκιστριού. Τις καθαρίζουμε. Τις βάζουμε σε μια εφημερίδα ή περιοδικό τις ρίχνουμε αρκετή ζάχαρη και την βάζουμε  στον ήλιο ώστε να γίνει σαν πετσί. Μετά βάζουμε αλάτι και τις ξαναβγάζουμε στον ήλιο για 10 – 20 λεπτά. Τις περνούμε τις βγάζουμε από την εφημερίδα ένα μπολ και της ρίχνουμε λίγο λάδι ώστε όταν πέσουν μέσα στο νερό να μαλαγρώσει η περιοχή και να μαζευτούν ψάρια. Μπορεί ακόμα να μπουν σε κύρτο, σε παραγάδι, σε πεταχτάρι και σε καλάμι.   Καλή επιτυχία    
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σαν bigattini χαρακτηρίζουμε συνήθως τις προνύμφες κάποιων συγκεκριμένων ειδών μύγας. Κατά την διαδικασία παραγωγής οι μύγες αποθέτουν τα αυγά τους πάνω σε κρέας και στη συνέχεια αυτά εξελίσσονται σε μικρά σκουληκάκια, τα bigattini. Όταν μεγαλώσουν αρκετά ψάχνουν ένα θερμό και στεγνό μέρος για να μεταμορφωθούν σε μύγες. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το δέρμα τους γίνεται ολοένα και πιο καστανό, μέχρι στο τέλος να γίνει σχεδόν μαύρο. Στο στάδιο αυτό εξελίσσεται μέσα στο σακούλι η μύγα η οποία αργότερα θα εξέλθει. Εφόσον τελειοποιηθεί εξέρχεται και ο κύκλος της ζωής της ξεκινάει από την αρχή.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το κείμενο έχει μεταφερθεί από το παλιό ψάρεμα και περιέχει τα πάντα για την γαρίδα ως δόλωμα. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Οι περισσότεροι παράκτιοι ψαράδες που ασχολούνται με τις διάφορες τεχνικές ψαρέματος ,είναι σίγουρο ότι επιθυμούν σε κάθε τους εξόρμηση να έχουν πληθώρα δολωμάτων . Γνωρίζοντας σαφώς το πλεονέκτημα που τους δίνει στο ψάρεμα η δυνατότητα της επιλογής ,η μεγάλη ποικιλία καθώς και η ποιότητα των δολωμάτων, οι ψαράδες εφοδιάζονται με διαφόρων ειδών δολώματα… Αμερικάνικα σκουλήκια γεμάτα αίμα, ζηλευτά μονοδόλια και μάνες που μυρίζουν ιώδιο ,γυαλιστεροί φαραώ σεβαστού μεγέθους ,όλα τους ζωντανά με κύριο χαρακτηριστικό, που αποτελεί και το μεγάλο τους ατού ,την κινητικότητα. Όλοι λίγο – πολύ ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο ψάρεμα το ζωντανό δόλωμα, αλλά και πώς αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες προσέλκυσης και σύλληψης ενός καλού ψαριού ,όταν το δόλωμα κινείται πάνω στο αγκίστρι . Αυτή η κίνηση του δολώματος ,σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των διάφορων υγρών του , το κάνει να “δουλεύει” …όπως λέμε εμείς οι ψαράδες. Αναμφισβήτητα το κόστος αυτών των δολωμάτων δεν είναι μικρό και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας. Ένας από τους κυριότερους λόγους ο οποίος παίζει ρόλο στην υψηλή τιμή αυτών των δολωμάτων ,είναι η δυσκολία σύλληψης τους ή η εισαγωγή…
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να εναs ωραιοs τροποs με τον οποιο μπορουμε να δολωσουμε το μυδι μαs. Αφου βγαλουμε μερικα μυδια απο την θαλλασα{συνηθωs τα βρισκουμε κολλημενα στα τσιμεντα στα λιμανια, η σε παλια προσαραγμενα πλοια} διαλεγουμε φιλοι μου τα πιο μεγαλα και .....
Σελίδα 1 από 2