Ο Νιόπλιας... μοίρασε τον τίτλο στους «αιώνιους»

Παρά το γεγονός ότι το 2009 αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ, ο τεχνικός των «πράσινων» Νίκος Νιόπλιας, απέφυγε να χρίσει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την ομάδας του, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον άμεσο συνεργάτη του Κριστόφ Βαζέχα στο επίσημο περιοδικό του συλλόγου.

Ο 44άχρονος προπονητής προτίμησε να «μοιράσει το καρπούζι στη μέση» και να πει ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Οι δύο πρώην «πράσινοι» αρχικά αναφέρθηκαν στην αιφνίδια ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. «Για την Ελλάδα είναι η κορυφή της πυραμίδας. Ο Παναθηναϊκός είναι στο πιο ψηλό σκαλί. Αυτό είναι βέβαια σχετικό και με τους στόχους της κάθε ομάδας.

»Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει στόχο να σώσει μια ομάδα από τον υποβιβασμό, πάλι για αυτόν είναι ο δυσκολότερος στόχος. Αν κρίνεις από το συνολικό μέγεθος, ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς η πιο δύσκολη δουλειά στην Ελλάδα για έναν προπονητή» είπε ο Νίκος Νιόπλιας, ενώ ο Βαζέχα επισήμανε:

«Από μία πλευρά είναι σίγουρα πολύ μεγάλη η ευθύνη. Από την άλλη και για τον Νίκο και για μένα είναι πολύ μεγάλη η χαρά. Ο Παναθηναϊκός είναι το τοπ, το ψηλότερο σημείο στην ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Κώστας Αντωνίου και μου το είπε, ένιωσα τεράστια χαρά. Και φυσικά δεν έκανα καν δεύτερη σκέψη».

Για το αν προλαβαίνουν να διορθώσουν αρκετά πράγματα μεσούσης της περιόδου, ο Νίκος Νιόπλιας από την πλευρά του τόνισε πως «...αναλάβαμε την ομάδα σε πολύ δύσκολο σημείο χρονικά, με συνεχείς αγώνες. Δεν έχουμε περιθώριο μίας εβδομάδας ώστε να αλλάξουμε πολλά πράγματα», ενώ με τη γνώμη αυτή συμφώνησε και ο Πολωνός:

«Τώρα, όσο και να θέλεις δεν μπορείς να κάνεις ριζικές αλλαγές. Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί και βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Θα στηριχτούμε στο πως είναι χτισμένη η ομάδα και θα βάλουμε κάποια στοιχεία. Για παράδειγμα πιο πολύ passing game, να μην παίζουμε με μεγάλες πάσες από την άμυνα».

«Στη δεδομένη χρονική περίοδο οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 50-50. Περάσαμε, περάσανε, θα υπάρξουν εναλλαγές», ήταν η απάντηση του προπονητή των «πρασίνων» στο ερώτημα αν η ομάδα είναι πιο κοντά στον τίτλο από τον «αιώνιο» αντίπαλό της. Η άποψη του Βαζέχα δεν απέχει πολύ: «Απομένουν πολλά ματς ακόμη και δεν μπορούμε να πούμε που θα κριθεί ο τίτλος».


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ


No Internet Connection