Καταπολεμήστε άσθμα και αλλεργίες με ντομάτες

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε το άσθμα και τις ενοχλητικές αλλεργίες του αναπνευστικού, μπορείτε να το καταφέρετε τρώγοντας ντομάτες. Βρετανοί ερευνητές κατόπιν σχετικής μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λυκοπένιο που περιέχεται στις ντομάτες έχει θαυματουργές ιδιότητες ενάντια στις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Το λυκοπένιο είναι καροτενοειδής ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πρόκειται για την πρωταρχική φυτοχημική ουσία της ντομάτας, που της δίνει άλλωστε και το κόκκινο χρώμα.

Σε μία προσπάθεια των επιστημόνων να εντοπίσουν τις καροτενοειδείς ουσίες που λειτουργούν ως όπλο ενάντια στις αλλεργίες του αναπνευστικού και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα που έχουν στα ενοχλητικά συμπτώματα των ασθενειών, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η ντομάτα μπορεί να δράσει ως θεραπεία για το άσθμα.

Χορηγώντας λοιπόν σε ποντικούς με συμπτώματα άσθματος και πνευμονικής φλεγμονής μία δόση λυκοπενίου 50 μιλιγκράμ, μειώθηκαν τα ηωσινόφιλα που είχαν συναθροιστεί στους ιστούς, στο αίμα και στο πνευμονικό υγρό. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πειραματικής διαδικασίας έπεσαν και τα επίπεδα των φλεγμονωδών κυτοκίνων IL-4 και IL-5.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα συμπληρώματα διατροφής με λυκοπένιο πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων κάποιας αλλεργίας ή κατά τη διάρκειά της μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ομαλή λειτουργία των αεραγωγών και το καλύτερο φιλτράρισμα των πνευμόνων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται στο μέλλον να έχουμε και μία νέα θεραπεία για το άσθμα.

 

TRAGAS NET


No Internet Connection