Πήραμε το κύπελο..!!!

Το κύπελλο το πήραμε αυτό είναι σίγουρο αλλά πώς?
Από τη μία η Εθνικάρα μας τους κατατρόπωσε όλους και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους στην Ευρώπη.
Από τη άλλη εμείς...!!!!
Γιώργος Τσεντελιέρος & Κώστας Πιππής με την ομάδα του Volos Fishing Club - Veret - ΨΑΡΕΜΑ
Μάλιστα εμείς. Με την συμμετοχή μας στον Νυχτερινό Αγώνα Παράκτειας Αλιείας στη Κάρυστο κατακτήσαμε την 3η θέση ανάμεσα σε 50 περίπου αθλητές ψαράδες σχεδόν από όλη την Ελλάδα.

 



Φυσικά και περάσαμε πολύ καλά, ψαρέψαμε και κάναμε καινούργιες φιλίες.
Είδαμε διάφορα, κάναμε κοινωνική κριτική ( κουτσουμπολιό κοινώς ) σε διάφορους ( και αυτοί σε εμάς ), φωνάξαμε, ακούσαμε διάφορα για διάφορους αλλά είχαμε και την ευκαιρία να δούμε από κοντά κάποιους που θέλαμε από καιρό και να δούμε πώς ψαρεύουν οι πλέον ειδικοί δημοσιογράφοι των περιοδικών που όλοι μας διαβάζουμε.

Σαν αγώνας είχε τα υπέρ και τα κατά του.
Στα υπέρ του ήταν η αρκετά καλή διοργάνωση, το φιλόξενο πνεύμα του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου, η πολύ καλή επιλογή της ώρας και του τόπου για τη διεξαγωγή του αγώνα καθώς και η πολύ καλή απόσταση ανάμεσα στους αθλητές ψαράδες που έφτανε τα 20 μέτρα!!!!
Στα ΥΠΕΡ του αγώνα ήταν το ότι το σύνολο των αλιευμάτων διατέθηκε στο γηροκομείο Καρύστου ( αν δεν κάνω λάθος)
Στα υπέρ του αγώνα και η παρουσία του Δημάρχου Καρύστου στην απονομή και η διάθεση σε όλους τους αθλητές αναμνηστικών δώρων από τις εταιρίες σπόνσορες, καθώς και ενός βιβλίου με θέμα την περιοχή της Καρύστου.
Στα κατά τις διοργάνωσης καταλογίζουμε την ανεπαρκή αστυνόμευση των αθλητών ( εάν θέλαμε μπορούσαμε εως και εισαγωγής να παρουσιάσουμε σαν δικά μας μιας και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στα ψυγεία μας) και ο κριτής δεν βρισκότανε στην θέση του καθόλη τη διάρκεια του αγώνα οπως όφειλε αλλά και οι γνώσεις του γύρω απότο ψάρεμα και τα ψάρια περιοριζόταν μόνο στο φάγωμα των ψαριών σε κάποιο τραπέζι.
Γνωρίζω και ίσως είναι και κάτι που δικαιολογεί την κατάσταση αυτή το πόσο δύσκολο είναι να βρείς τόσους κριτές για έναν αγώνα με 50 συμμετοχές.
Προσωπική ένσταση η μέτρηση στη τελική βαθμολογία ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ και ΧΩΡΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του νόμου περί μεγεθών των αλιευμάτων μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ που αλιεύθηκαν απο τους αθλητές!!!!!
Η δικαιολογία του Ν.Ο. Καρύστου ήταν οτι φοβήθηκαν μηπως ΔΕΝ βγούν ψάρια και γιαυτό μετρήσανε ΟΛΑ τα ψάρια.
Αν, λέω, ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ οι μουρμουρίτσες των 30 γρ και των 10 εκατοστών σίγουρα τα τελικά αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά και πολλοί που βρισκόταν σε θέσεις πολύ μακριά από την πρώτη θα την πλησίαζαν πάρα πολύ και αυτοί που ήταν μπροστάρηδες θα βρίσκοταν αρκετά πίσω.
Δεν υπήρχε έλεγχος για το πώς ψάρευε ο καθένας μας ( αρματωσιά, αγκίστρια, sialum σε ρόλο φελού κάτι που απαγορευόταν ρητά από τον κανονισμό).
Σε γενικές γραμμές και με δεδομένο το τι έχει γίνει έως σήμερα, σε άλλους παρόμοιους αγώνες, ή γενική εικόνα που μας άφησε η συμμετοχή μας στον 1ο Αγώνα παράκτιας αλιείας του Ν.Ο. Καρύστου είναι πολύ καλή και ευχόμαστε του χρόνου να διοργανώσουνε τον 2ο αγώνα και οι συμμετοχές να είναι 200 αθλητές, αλλά πάνω απ'όλα θα πρέπει να δώσουνε βάση στις παρατηρήσεις και τα παράπονα των φετινών αθλητών που έλαβαν μέρος στον αγώνα.
Ειναι σίγουρο οτι ΜΟΝΟ μέσα από τους αγώνες και την προώθηση της αθλητικής αλιείας, αυτό το χόμπι που λέγετε ψάρεμα και που όλοι αγαπάμε και μας χαρίζει ατελείωτες ώρες ηρεμίας και χαράς θα διαδοθεί και ίσως όλοι αυτοί οι κύριοι που κάθονται πίσω από ένα γραφείο και μας διοικούν να καταλάβουν οτι...

ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΩΦΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κώστας Πιππής ( Veret ) & Γιώργος Τσεντελιέρος ( fisherman )
VFC.gr - Volos Fishing Club

Η ομάδα μας VFC.gr και το Team Veret

Η πρώτη μας τσιπουρίτσα ( ακολούθησε και άλλη ποιό μεγάλη )

Παρασκευή Τσιβελεκίδου 1η στις γυναίκες και 1η στο μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα.
( εγώ το μόνο που σκέφτομαι είναι ο Αποστόλης ( ο άνδρας της ) που ψάρευε δίπλα της και.......)

Χχμμμ!!! Οι τρείς πρώτοι....θα έπρεπε να ήταν αλλιώς πιστέψτεμε.

Μετά το ζύγισμα παρουσία όλων των αθλητών ανακοινώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα.

 


No Internet Connection