fullpage 1920x200

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

ΘΕΜΑ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ

ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 14:12 #149478

 • ΙΩΑΝΝΗΣ
 • Το Άβαταρ του/της ΙΩΑΝΝΗΣ
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Νέο μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 7
 • "Μου αρέσει" 1
«ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ
        ……………………………….ΑΠΙΚΟ …… ψαρέματος»
Μερος 1ο
<<JOHN 46ος>>

Καποτε  καποιος προσάρμοζε το μπαμπού καλαμάκι με έτοιμη την αρματωσιά με τον φελλό … και ψαρευε………

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα του ψαρέματος στο μυαλό μας, αφού με το ψωμοτύρι τότε, πιάναμε ό,τι κολυμπούσε κάτω από το καλάμι μας, κάνοντας τα μάτια μας «κουμπότρυπες», προσπαθώντας με τις λιγοστές τηλεπαθητικές γνώσεις μας, να κάνουμε το φελλό να βουλιάξει! Αυτό είναι το απίκο!
Η τεχνική ψαρέματος με καλάμι, χωρίς μηχανισμό, με δεμένη την αρματωσιά στην μύτη του καλαμιού, με φελλό ή χωρίς φελλό, με μαλάγρωμα ή χωρίς μαλάγρωμα…
Ουσιαστικά η τεχνική ψαρέματος με καλάμι απίκο αποτελεί την πεμπτουσία του τσιμπήματος των ψαριών. Εννοούμε ότι αν κάποιος κάποτε θα ήθελε να μάθει, ή τουλάχιστον να βιώσει την τσιμπιά από διαφορετικά είδη ψαριών, τότε το απίκο είναι η καταλληλότερη μέθοδος. Κι αυτό έχει δείξει η εμπειρία μας στην τεχνική αυτή, δηλαδή το «γλύψιμο» του κεφάλου και τα ειδη του ,και αραια  το ανάλαφρο τσίμπημα της μουρμούρας, το απότομο τρεμουλιαστό τσίμπημα του σπάρου και του σαργού, το απότομα κατέβασμα της τσιπούρας και το λαβρακιού, το βουλιαγμα του χταποδιου κ.λ.π..
Πιστέψτε με, δεν περιγράφεται με δύο σειρές το τι συμβαίνει εκεί κάτω γύρω από την σαλαγκιά ή το αγκίστρι μας, μόνο αν το ζήσει κάποιος θα καταλάβει και πολύ αργότερα θα συνειδητοποιήσει τα μυστικά αυτής της τεχνικής ψαρέματος. Ωστόσο, εμείς θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε ορισμένες από τις βασικές αρχές του απίκο, όπως είναι η επιλογή των εργαλείων, η προετοιμασία, η αρματωσιά, τα δολώματα, καθώς και την εν γένει συμπεριφορά μας πάνω από το καλάμι.

Η επιλογή των εργαλείων ψαρεματος
Όπως σ’ όλες τις τεχνικές ψαρέματος, έτσι και στην τεχνική του απίκο η επιλογή του καλαμιού και των παρελκόμενων, χωρίζεται σε στάδια όπως είναι αυτά του αρχάριου, του γνώστη και του πεπειραμένου. Έτσι, αν κάποιος θα ήθελε να ξεσηκώσει το ψάρεμα μ’ αυτή την τεχνική, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα ειδών αλιείας και να ζητήσει ένα ελαφρύ καλάμι από 3,5 έως 7 μ. και φυσικά να του δείξουν πως δένουμε την αρματωσιά στον κρίκο (της κορφής) της μύτης του καλαμιού .
Όσο η εμπειρία αυξάνεται τα μεγεθη μεγαλωνουν φθανουν και 14,50 η 16 μετρα , τότε κάλλιστα θα μπορέσουμε να ανέβουμε σε μέτρα, στην επιλογή του καλαμιού, αλλά και στα υπόλοιπα αναλώσιμα εξαρτληματα όπως είναι η μάνα, το παράμαλλο, οι ειδικές στριφτοπαραμένες, οι φελλοί, οι σαλαγκιές, κατασκευη αεροπλανακια κ.λ.π. Πολλές φορές ακόμα και στο στάδιο των αρχαρίων, πολλοί ψαράδες «κόβουν» τη μύτη από το καλάμι λίγα εκατοστά, ούτως ώστε να σκληρύνει λίγο(να γινει ντουρο) και δένουν μ’ έναν ειδικό σπάγγο πάνω στην κομμένη μύτη, με σπειροειδή μορφή τα ειδικά κρικέλια που θα κρεμαστεί η αρματωσιά μας .
Αφού η επιλογή του εργαλείου μας έχει γίνει, τότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ψάρεμα με απίκο, ανεξάρτητα αν ψαρεύουμε από κάποιο ντόκο, λιμάνι ή και από τα βράχια!

Η προετοιμασία
Πριν χρόνια προσπαθούσαμε να προσεγγίσουμε τα ψάρια πετώντας λίγες χούφτες από τη ζύμη που είχαμε φτιάξει για το ψάρεμά μας. Αυτό κάνουμε και σήμερα με κάποιες μικρές εξειδικευμένες, αλλά και καινοτόμες διαφορές. Σ’ αυτό έχει βοηθήσει η εξέλιξη της ψαρευτικής βιομηχανίας, αλλά και η συνεχής αναζήτηση και το ψάξιμο του καθ’ ένα από εμάς που του αρέσει έτσι κι αλλιώς να ψάχνεται! Πριν λοιπόν το ψάρεμά μας καλό είναι μαζί με τη ζύμη ή το όποιο δόλωμα πάρουμε μαζί μας, να φτιάξουμε και μία ζύμη προσέλκυσης των ψαριών, τη λεγόμενη μαλάγρα. Συνήθως με το κύριο συστατικό της ζύμης που θα ψαρέψουμε φτιάχνουμε και τη μαλάγρα μας. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να πάμε να ψαρέψουμε κεφάλους με ζύμη από τυρί, κ.ά. Και για μαλάγρα θα ρίχνουμε ζύμη από σαρδέλα! Όλα μπορούμε βέβαια να τα κάνουμε στη θάλασσα και όπως έχουμε ξαναπεί «περί ορέξεως…» Έτσι, όταν φτιάχνουμε ζύμη από τυρί, κ.ά., καλό είναι να φτιάξουμε μια μαλάγρα από τυριά, ψωμιά και λίγη άμμο, ώστε να πέφτει γρήγορα στο βυθό και να μαλαγρώνει δημιουργώντας ένα μικρό σύννεφο από γεύση, αλλά όχι από τροφή, γιατί την τροφή την κατεβάζουμε εμείς σε μικρές δολωσιές, καλύπτοντας την σαλαγκιά ή το αγκίστρι μας.
Οι αρματωσιές και τα ειδη ψαρεματος …απικο
Με βάση το είδος της αρματωσιάς, η τεχνική του απίκο χωρίζεται σε τρεις  πολύ μεγάλες κατηγορίες ψαρέματος: την τεχνική ψαρέματος απίκο με φελλό , την τεχνική ψαρέματος απίκο με καρτελάκι, , και απικο με το λεγομενο <<αεροπλανακι>> το καθαρόαιμο απίκο, που βρίσκει περισσότερο ενδιαφέρον στους πεπειραμένους απικατζήδες.
Στο απικο με φελλο είναι μία απλή πετονιά, που δένεται στην αρχή στον κρίκο της μύτης του καλαμιού, μέσα από την οποία έχουμε περάσει έναν φελλό, αφού του βγάζουμε τον πλαστικό σταθεροποιητή του. Σέρνουμε τον φελλό μέσα στην πετονιά και τον σταθεροποιούμε εκεί που επιθυμούμε ή καλύτερα εκεί που πρέπει! Στη συνέχεια και στο τελείωμα της αρματωσιάς μας δένουμε το αγκίστρι ή τη σαλαγκιά μας,  και είμαστε έτοιμοι να δολώσουμε και να ρίξουμε την αρματωσιά μας εκεί ακριβώς που μαλαγρώσαμε και θα μαλαγρώνουμε .
Στο απίκο με ετικεττα τα πράγματα εξειδικεύονται περισσότερο και οι αρματωσιές γίνονται λίγο πιο περίπλοκες, αφού δεν υπάρχει φελλός για τις ενδείξεις των τσιμπημάτων, αλλά αποσκοπούμε και στοχεύουμε και σε μεγαλύτερα αλιεύματα! Έτσι, αφού δέσουμε τη μάνα πάνω στον κρίκο της μύτης του καλαμιού, προσαρμόζουμε ένα ειδικό στριφτάρι, που μπορεί να είναι στριφταροπαραμάνα που δέχεται παράμαλλα με θηλιά  μονό μακρύ στριφτάρι, που θα δεχτεί μονο παράμαλλο με αγκιστρι η σαλαγκια με δόλωμα όχι ζύμη,
(Δεδομενο θεωρειται ότι υπαρχει βαση στηριξης καλαμιου καρεκλακι  απικο κοινως λεγομενο).
Στο απικο με αεροπλανακι τα πράγματα εξειδικεύονται  ακομη περισσότερο και οι αρματωσιές γίνονται λίγο πιο περίπλοκες, αφού  υπάρχει το λεγομενο αεροπλανακι (ιδιοκατασκευες υπαρχουν πολλες)  για τις ενδείξεις των τσιμπημάτων, αλλά αποσκοπούμε και στοχεύουμε και σε μεγαλύτερα αλιεύματα! Έτσι, αφού δέσουμε τη μάνα πάνω στον κρίκο της μύτης του καλαμιού, προσαρμόζουμε ένα ειδικό στριφτάρι, που μπορεί να είναι στριφταροπαραμάνα  η ειδικο πλαστικο προσαρμογης που δέχεται παράμαλλα με θηλιά ακολουθως περναμε το αεροπλανακι και καταληγουμε σε περαστο βαριδι 20-30 γραμμ.με στριφτοπαραμανα , που θα δεχτεί ακολουθως 20-30 εκατοστα πετονια με την σαλαγκια αναλογως μεγεθους 4-6 Νο στο τελος της .
(Δεδομενο θεωρειται ότι υπαρχει βαση στηριξης καλαμιου καρεκλακι  απικο κοινως λεγομενο).

Δολώματα
Εκτός από τις ζύμες στο ψάρεμα, με την τεχνική του απίκο μπορούμε να δολώσουμε και άλλα δολώματα όπως σκουλήκια, φιλετάκια σαρδέλας, γαρίδες, μύδια, biggattini,ψαροτροφη κοινη  κ.ά. Στο εμπόριο πουλιούνται ακόμη και έτοιμες ζύμες και για δόλωμα αλλά και για μαλάγρα, όπου, είτε μόνες τους, είτε με προσθήκες άλλων συστατικών αμινοξεων καζεινης η χημικων αρωματων  που πραγματικά αρωματίζουν και χρωματίζουν το βυθό όσο χρειάζεται και όταν χρειάζεται.
Μπορούμε επίσης με λιγη τρελλα …. να κόψουμε μικρές λωρίδες από τη σάρκα της σαρδέλας και να δολώσουμε κεντητά στο αγκίστρι μας. Μπορούμε ακόμα να δολώσουμε μικρές ολόκληρες καθαρισμένες γαρίδες, καραβιδάκια, καβουράκια, μύδια και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας!
Καλαμια
Καλαμια κυκλοφορουν παρα πολλα ανωνυμα και επωνυμα όμως γνωστες εταιριες είναι η SHIMANO  η TRABUCCO η COLMIC  η VERET  η  BROWNING και άλλες.
Καλα καλαμια για απαιτητικους …που  αξιζουν τα λεφτα τους υπαρχουν στην  Shimano το Catana το Tecnioum  το Nexane από 8 εως 14,50
Στην BROWNING το Thallioum το  Berylioum το Carbonioum από 7 εως 14,50
Στην TRABUCCO Carp xps 2005 από 11 εως 16  το  Naytil  απαιχτο στα 9
Στην VERET  Hinno και  Hinno Strong από 8 εως 11 πολύ καλα
Στην COLMIC  XPS 2000  11 και  XPS CARP 2005 στα 14,50 απαιχτα και καλα αλλα δυσευρετα.
Εαν καποιος γνωριζει καλυτερα ας μας το πει.


Η εν γένει …ψαρευτικη  συμπεριφορά μας
Πάνω απ’ το καλάμι, όταν ψαρεύουμε με την τεχνική του απίκο δεν επιτρέπονται τα λάθη και η απροσεξία, διότι σε λιγοστά δευτερόλεπτα μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα της ψαρευτικής μας εξόρμησης η να καταληξουμε με ένα καλαμι μειον…...και καποια ευρω μειον  Αν συγκεντρώσουμε τα υπογραμμισμένα σημεία του σημειωματος  και άλλα τόσα και άλλα τόσα, θα καταλάβει κανείς ότι η τεχνική του απίκο δεν αναλύεται σε λίγες γραμμές είναι εμπειρια ετων και ψαρευτικων κατορθωματων σε λιμανια η αλλα σημεια ! Μεχρι σημερα είναι χαρτογραφημενα 50 σημεια με το βαθος τους-τις εποχες και τα αλευματα  σε ολη την Βορειοδυτικη Ελλαδα και είναι το κρυφο….  μυστικο μας για να ξεχαρμανιαζουμε .
Καλαμια
Καλαμια κυκλοφορουν πολλα η επιλογη είναι δικη σας ,αποψη μου καλο καλαμι με μηκος από 7 εως και …13 για μενα η 14,50 μετρα για αλλους είναι  αυτό που αντεχει τις καταπονησεις αγριων θηριων εως και 8 κιλων, αυτό είναι το μεγεθος μου !!!!!! με στοιχεια , είναι ντουρο και στοιχιζει το δυνατον …..φθηνοτερα ,
Δεκτες εμπειρειες αλλων εμπειρων ….απικατζηδων και αναλυση περαιτερω λεπτομερειων γινονται αφου με ρωτησετε συγκεκριμενα πραγματα πχ κατασκευη αεροπλανακια- αρματωσιες –επισκευη απικο –κατασκευη καρεκλακι –κατασκευη τετραδυμης σαλαγκιας από αγκιστρια  κλπ

ΥΓ τι είναι το  αεροπλανακι στο απικο
Αεροπλανακι είναι ο φελλος ξυλινος η μη ( εάν είναι σωστος ο ορος ,που φτιαχνουμε  ιδιοκατασκευη) για να χρησιμοποιησουμε σε καλαμι απλο ΑΠΙΚΟ  χωρις μοτερ και βαζουμε περαστο με τρυπα στην πετονια αναλογως του βαθους για να εχουμε ενδειξη του τσιμπηματος όταν τσιμπανε τα ψαρια και αναλογως να …καρφωσουμε το ψαρι που γλυφει στην σαλαγκια μας.Περισσοτερα αργοτερα θα αναλυσω με φωτο και βιντεο για την κατασκευη του καθως και τον τροπο ψαρεματος κλπ μερος δευτερον <<Αναλυτικες οδηγιες απικο….>> ακολουθει θεου θελοντος και καιρου επιτρεποντος-βρεξεεεεεε !!!!.
Απαντηση για διαφορα καλαμιων pole & poubasienne
Εγω ψαρευω  απικο και χρησιμοποιω καλαμια που αναφερω παραπανω όλα κανουν αποψη μου εφ οσον τηρουν καποια δεδομενα είναι ντουρα και γερα για να αντεχουν στις καταπονησεις των θηριων!!!! . Ξερω τις κατηγοριες και διαφορες τους αλλα το ψαρεμα απικο όπως το διασκευασαμε εμεις δεν υπαρχει εξ οσων γνωριζω στην Ευρωπη.Με Ελαστικο  ψαρεμα λιγοι γνωριζουν και λιγοι χρησιμοποιουν στην Ελλαδα για απικο ???ειναι ετσι η κανω λαθος .


ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ …απικο ψαρεματος ...για αρκετα μυημενους και ψαγμενους απικατζηδες
Μερος 2ο
Από  JOHN 46  αφιερωμενο στα μελη

ΚΑΛΑΜΙΑ
Αξιοπιστα καλαμια δοκιμασμενα επι πολλα ετη και με προσωπικη μου  αξιολογηση δεκαπενταετιας
Νο 1  Trabucco Naytil μονον  8 και  9m  πολύ καλο αλλα δυσευρετο (οποιος βρει ας το πει)
Νο 2 Colmic Carp xt250  11m-  Colmic xt350 13m
Νο 3 Veret Hinno Hinno Strong 9 m εως 11m
Ακολουθουν
Shimano Nexane 9m -11m  κλπ
Shimano Catana 11m-Shimano Best Master-Shimano Texnioum 10m
Veret allow 100-200-300
Browning  Berlioum 10m  - Dam 6-9m
ΕΡΓΑΛΕΙΑ …ΑΠΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ
1.ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ
Αναλογη του μηκους καλαμιου και του  βαθους  πετονια 30αρα η 35αρα απλη  και 50 εκατοστα πριν το τελος της αρματωσιας (εάν ψαρευουμε με αεροπλανακι το περναμε εδώ και όχι αναποδα!!!!) βαζουμε ένα περαστο βαρυδι  συνηθως 20 η 30 γραμμ.και χαντρα  και στριφτοπαραμανα στην οποια κρεμαμε 40 ποντους αορατη 30αρα και δενουμε την σαλαγγια(σχεδιο1)
Δηλαδη αναλυτικα από κορυφη καλαμιου πετονια μηκους αναλογως  καλαμι πχ 9 μ εχουμε ενεργο υψος περιπου 8,50μ
Βαζουμε πετονια 8μ απλη 30 η 35αρα και ακολουθει βαρυδι περαστο 20 η 30γρ -χαντρα –στριφτοπαραμανα άλλο κομματι ανεξαρτητο με δεσιμο θηλια πετονια  50 ποντους αορατη 30 η 25αρα που καταληγει σε δεσιμο σαλαγκια αναλογο Νο 2-4-6
2.ΕΤΙΚΕΤΤΑ
Χρημοποιειτε στην μεθοδο απικο….  με ετικεττα. 
Πλαστικη καρτα πχ κομματι  παλιας πιστωτικης  αναλογως ……ορασης καθετη στο καλαμι (να την βλεπουμε καθετα από την ακτη βλεποντας  ολο το μηκος του καλαμιου) συνηθως την οποια με μια τρυπα κολλαμε στην μυτη του καλαμιου με κολλα στιγμης.
3.ΣΑΛΑΓΓΙΑ
Χρησιμοποιουμε σαλαγγια Νο 2-4-6-8-αναλογως μεγεθους ψαριων αρκει να είναι καλης ποιοτητας και να εχει αρπαγα χονδρη .Εαν θελουμε χυνουμε λιγο μολυβι στην συμβολη των τριων αγκιστριων για καλυτερα αποτελεσματα.Επισης κατασκευαζω εγω τετραδυμες σαλαγγιες από αγκιστρι ισιο Νο 8 η10 μακρυλαιμο με τρυπα Mustad .Πολυ καλες σαλαγγιες είναι    Gamakatsu Extra-Wide Gap Treble Hooks-απαιχτες κατ εμε.
Item:IA-113962
In Cabelas.com  αλλα δυσευρετες.
4.ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ
Χρησιμοποιειτε στην μεθοδο απικο …..με αεροπλανακι
Αποκαλουμε «αεροπλανακι» το κάθε ειδος ιδιοκατασκευης μηκους περιπου 8-10 εκατοστων το οποιο χρησιμοποιουμε σαν ενδειξη τσιμπηματος επανω στην αρματωσια μας  και μπορει να ειναι ξυλινο εδώ παιζει ρολλο το ξυλο για βαρυ η ελαφρυ αεροπλανακι αναλογως καιρου από οποιοδηποτε ποιοτητα ξυλο η πλαστικο από ξυραφακι ξυρισματος πχ  η οποιαδηποτε κατασκευη φελλου η ότι κατεβασει ….το μυαλο σας που εχει σκοπο να δειχνει το τσιμπημα .Αυτο τρυπιεται με τρυπανι ψιλο οσο το παχος της οδοντοφλυφιδας με πλαγιο τροπο  / και περναει η πετονια και σφραγιζει με μια οδοντογλυφιδα στο υψος που μπορει να είναι περιπου 10-20 εκατοστα από το νερο μετα την βυθομετρηση .
Νεα …παραλλαγη Απικο με ……καλαμι με μοτερ
Όταν θελουμε να ψαρεψουμε μεκαλαμι  πχ 9μετρο αλλα το βαθος είναι 10 η 11μη 12μ  τοτε στο καλαμι κολλαμε κρικους απλους σε κάθε κομματι και στο τελευταιο βαζουμε βαση μοτερ και μοτερ και κανουμε το καλαμι (τηλεσκοπικο παντα) να μπορει με ετικεττα να ψαρευει απικο σε οποιοδηποτε βαθος. Καλο????
Νεα …παραλλαγη Απικο με …..καλαμι spinning action 20-40 με καρτελλακι
Όταν εχουμε σε μωλο η λιμανι βαθυ σημειο κοντα ,στην βαση καρεκλακι στηριζουμε ένα καλαμι μηκους1,80 εως και  όχι μεγαλυτερο των 2,40μ  με μοτερ action 20-40 γερο  στο οποιο στην κορυφη στηριζουμε μια ετικεττα(κολλαμε).Ψαρευουμε από κατω σε οποιοδηποτε βαθος .Καλο???

Καρεκλακι – Βαση απικο 
Είναι (αγορασμενο ετοιμο η ιδιοκατασκευη) η βαση που κραταει το καλαμι  οριζοντιο στο βραχο η στο λιμανι η  μωλο σε παραλληλη σχεση με το νερο  και το καθισμα για να καθησουμε εμεις συγχρονως να ψαρευσουμε απικο (φωτο)
Προετοιμασια
1.Μαλαγρα-Δολωμα
Παντα ριχνουμε μαλαγρα αναλογα με τι ψαρευουμε πχ σαρδελλα η υπολλειματα σαρδελλας και ψαρευουμε με δολωμα σαρδελλα με αλευρι σμιξη και λιγο σαρδελολαδο  ……και αλλες …….. σκονες (αυτά δεν λεγονται λυπαμε !!!!!!)
Μαλαγρα ψαροτροφη σπυρι χονδρο  και δολωμα ψαροτροφη με νερακι  ……και αλλες …… σκονες (αυτά δεν λεγονται λυπαμε !!!!!!)
ΤΟΠΟΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σημεια Ιονιου Πελαγους
ΠΕΡΙΟΧΗ (ΑΠΙΚΟ) ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
38°58'14.27"Β                                                     
20°47'18.07"Α
Βαθος περιπου 4μ
ΣΗΜΕΙΟ  (ΓΙΑ ΣΟΥΠΙΕΣ)- ΣΑΛΑΩΡΙΤΙΚΟ
39° 3'18.57"Β
20°48'11.44"Α
ΣΗΜΕΙΟ (ΓΙΑ ΣΟΥΠΙΕΣ) -ΠΡΕΒΕΖΑ
38°59'24.20"Β
20°47'57.21"Α
ΣΗΜΕΙΟ(ΓΙΑ  ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΑ)- ΙΟΝΙΟ
39° 4'52.54"Β
20°39'55.61"Α
ΣΗΜΕΙΟ (ΓΙΑ ΣΟΥΠΙΕΣ) ΚΑΡΑΒΙΑ
38°57'35.47"Β
20°48'31.98"Α
ΣΗΜΕΙΟ (ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ)ΜΥΔΙΑ
38°58'48.82"Β
20°49'53.60"Α
ΣΗΜΕΙΟ (ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ)ΣΙΜΟΣ
39°39'47.88"Β
20° 5'46.90"Α
ΣΙΔΕΡΗΣ( ΚΕΦΑΛΙΑ) ΛΩΡΙΔΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
39°41'22.07"Β
20° 0'51.99"Α
Βαθος περιπου 7 εως 12  απαγορευμενη προσβαση
ΛΙΜΝΟΥΛΑ(ΚΕΦΑΛΙΑ-ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ)ΛΩΡ.ΣΑΓΙΑΔΑΣ
39°40'48.85"Β
20° 1'52.80"Α
Βαθος 4μ
ΣΑΤΡΑΝΤΖΕΜΗΣ(ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ)ΛΩΡ.ΣΑΓΙΑΔΑΣ
39°41'15.45"Β
20° 0'45.34"Α
ΦΟΥΚΗΣ(ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ)ΛΩΡ.ΣΑΓΙΑΔΑΣ
39°41'8.62"Β
20° 1'12.49"Α
ΦΥΛΑΚΙΟ(ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ-ΛΑΒΡΑΚΙΑ)ΛΩΡ.ΣΑΓΙΑΔΑΣ
39°41'0.41"Β
20° 3'34.54"Α
ΑΜΜΟΣ( ΚΕΦΑΛΙΑ)ΠΛΑΤΑΡΙΑ
39°26'39.03"Β
20°16'16.41"Α
Βαθος 4μ
ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΛΙΜΑΝΙ(ΚΕΦΑΛΙΑ-ΛΑΒΡΑΚΙΑ)
39°27'8.92"Β
20°16'31.76"Α
Βαθος 4 εως 8μ
ΜΩΛΟΣ ΚΕΦΑΛΙΑ
39°29'45.37"Β
20°15'37.29"Α
Βαθος 12μ μονον με καλαμι 12 και ανω
ΛΙΜΑΝΑΚΙ (ΚΕΦΑΛΙΑ)ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
39°30'21.98"Β
20°15'42.75"Α
Βαθος 4 εως 5μ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ( ΚΕΦΑΛΙΑ)ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
39°29'58.78"Β
20°15'48.77"Α
Βαθος 7 εως 8μ
ΜΟΥΡΤΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ( ΚΕΦΑΛΙΑ)
39°24'29.58"Β
20°14'15.69"Α
Βαθος 8 εως και 10μ
ΣΥΡΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ-ΛΩΡ.ΣΑΓΙΑΔΑΣ
39°39'12.34"Β
20° 5'37.45"Α
ΣΙΔΕΡΗΣ ΣΠ.( ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΛΠ)
39°41'25.64"Β
20° 0'40.80"Α
Βαθος 9 εως 12μ Απαγορευμενο
ΛΙΜΑΝΙ (ΚΕΦΑΛΙΑ )ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
39°29'48.19"Β
20°15'41.88"Α
Βαθος 8μ
ΛΙΜΑΝΙ (ΚΕΦΑΛΙΑ) ΠΡΕΒΕΖΑ
38°57'32.85"Β
20°45'23.23"Α
Βαθος 6 εως 8μ
ΛΙΜΑΝΙ( ΚΕΦΑΛΙΑ) ΠΡΕΒΕΖΑ
38°57'6.61"Β
20°45'22.80"Α
Βαθος 10μ Καλαμι μονον με 11 και ανω
ΑΚΤΙΟ (ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ -ΔΙΑΦΟΡΑ)
38°56'46.95"Β
20°45'39.36"Α
ΒΟΥΛ.ΚΑΡΑΒΙΑ(ΛΑΒΡΑΚΙΑ)
38°57'39.20"Β
20°48'43.18"Α
ΒΟΥΛ.ΚΑΡΑΒΙΑ(ΛΑΒΡΑΚΙΑ)
38°57'43.09"Β
20°48'30.53"Α
ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ (ΚΕΦΑΛΙΑ-ΣΥΡΤΕΣ)
39°31'20.52"Β
20° 9'57.21"Α
Βαθος 7 εως 8μ
ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ (ΚΕΦΑΛΙΑ)
39°31'15.92"Β
20° 9'55.65"Α
Βαθος 4μ
ΣΕΛΟΝΤΑ(ΚΕΦΑΛΙΑ-ΧΤΑΠΟΔΙΑ)
39°39'36.49"Β
20° 6'28.72"Α
Βαθος 5 εως 7μ
ΛΙΜΑΝΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ(ΚΕΦΑΛΙΑ)
38°21'46.51"Β
21°25'21.27"Α
Βαθος 12 και ανω καλαμι με μοτερ μονο
Κυκλοφορουν…χελωνες όχι μαλαγρα
ΛΙΜΑΝΙ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ(ΚΕΦΑΛΙΑ)
38°52'0.87"Β
21° 9'48.23"Α
Βαθος 8 εως 11
ΚΑΛΑΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙ(ΔΙΑΦΟΡΑ)
38°37'20.66"Β
20°55'56.57"Α
ΜΥΤΙΚΑΣΛΙΜΑΝΙ ( ΚΕΦΑΛΙΑ)
38°40'6.31"Β
20°56'58.30"Α
Βαθος 5 εως 8
ΑΣΤΑΚΟΣ ΛΙΜΑΝΙ (ΚΕΦΑΛΙΑ)
38°31'54.16"Β
21° 4'44.07"Α
Βαθος 5 εως 7
ΛΥΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ( ΚΕΦΑΛΙΑ)
38°47'16.79"Β
20°43'19.33"Α
Βαθος 6 εως 8
ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΑΝΙ (ΚΕΦΑΛΙΑ )1
39°37'41.55"Β
19°54'18.23"Α
Βαθος 8 εως 9
ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΑΝΙ (ΚΕΦΑΛΙΑ) 2
39°37'48.29"Β
19°54'5.89"Α
Βαθος 9 εως 11
ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΑΝΙ (ΚΕΦΑΛΙΑ) 3
39°37'40.95"Β
19°54'13.20"Α
Βαθος 9 εως 12
Εάν γνωριζετε αλλα δεκτα για δοκιμη -Μερικα δεν αφορουν απικο ψαρεμα αλλα άλλο ειδους ψαρεμα η δεν είναι προσβασιμα για ολους.
Υ.Γ.Εχω προτεραιοτητα εάν σας βρω εκει τουλαχιστον αυτό να το σεβαστειτε!!!!!!!τα ποσοστα μου επι των αλιευματων θα τα βρουμε?????
Οσοι  θελετε αναλυσεις η εχετε άλλη εμπειρια υπ οψιν σας στην διαθεση σας .Ουδεις …ασφαλτος.
Ειμαι στην διαθεση σας για οποιαδηποτε απορια η επιπλεον σχολια.
JOHN 46
e-MAIL:jsakkos@gmail.com
JOHN 46ος
ΣΑΚΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Τα ακόλουθα μέλη είπαν "Μου αρέσει": TAKIS VOUKOS

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 14:25 #149480

 • ΝΑΣΟΣ
 • Το Άβαταρ του/της ΝΑΣΟΣ
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 5628
 • "Μου αρέσει" 3870
Αγαπητε φιλε Γιαννη θα ηθελα να σου πω - δωσω συγχαρητηρια για το ολο ποστ σου κ ξεχωρα απο αυτο για τον ολο χρονο που διεθεσες για να φτιαξεις κ να μας προσφερεις το παραπανω.
Ειλικρηνα με ξαφνιασες ευχαρηστα , δεν ειμαι σε θεση λογω του οτι δεν χρησιμοποιω την παραπανω τεχνικη για να πω αν διαφωνω σε κατι αλλα δεν νομιζω κιολας διοτι την βρισκω κατ εμε πληρη εμπεριστατομενη κ μακαρι αυτη σου η εργασια , διοτι ως εργασια την βλεπω εγω, να γινει φωτεινος φαρος κ για ολους εμας του υπολοιπους κ να ακολουθησουν κ αλλα τετοια αρθρα για την τεχνικη που καποιος εξασκη ιδιαιτερως κ νομιζει οτι την κατεχει τοσο ωστε να μας δωσει τετοια αναλογα κειμενα.
Κ παλι μπραβο σου λοιπον.
TIGHT LINES
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 16:52 #149486

 • vag297
 • Το Άβαταρ του/της vag297
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Νέο μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 2
Μπραβο  :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 17:32 #149488

 • Θοδωρής
 • Το Άβαταρ του/της Θοδωρής
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Νέο μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 13
Ζήτω η ψαροτροφή!

#sick0021#
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 18:01 #149495

 • Μενιδιάτης
 • Το Άβαταρ του/της Μενιδιάτης
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 1542
 • "Μου αρέσει" 641
Ιωάννη, πολύ καλό το άρθρο.
Αλλά έχω μερικές απορίες:
Οι συμβουλές είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ δικές σου ή τις έχεις δανειστείς από αλλού.

Αν το δανείστηκες, από κάπου, σε παρακαλώ να βάζεις και την πηγή.
.
«Η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα,
με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα».        Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ
Βασίλης
Αθήνα & Σάμος
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 19:52 #149502

 • ΙΩΑΝΝΗΣ
 • Το Άβαταρ του/της ΙΩΑΝΝΗΣ
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Νέο μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 7
 • "Μου αρέσει" 1
Φιλε Μενιδιατη κατα 98% ειναι γραμμενο απο εμενα απο εμπειρεια 30 ετων τουλαχιστο σε διαφορα ψαρεματα με εξιδικευση τα τελευταια 15 χρονια στο απικο και οχι μονον
ειναι δανεισμενες ορισμενες παραγραφοι (οχι ουσια αλλα φιλολογικα γραμμενες)απο διαφορα  κειμενα παλια
αυτο εχει ουσια η εαν αυτα που γραφω ειναι σωστα
οσο για καποιο νεο .......φιλο που τον ........ενοχλει η ψαροτροφη ας δει την πραγματικοτητα !!!!!!!!!!!!!!!!!!
εγω περιμενα αποριες και ερωτησεις  και λαμβανω επικρισεις
δημοκρατια εχουμε την ξεχειλωνουμε οσο θελουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 20:10 #149503

 • Μενιδιάτης
 • Το Άβαταρ του/της Μενιδιάτης
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 1542
 • "Μου αρέσει" 641
Εχει ουσία να ξέρουμε ποιός τα γράφει. Απλά.

Οσο για την ψαροτροφή...

μπορείς να ξεχειλώνεις τη «δημοκρατία», αλλά την πραγματικότητα όχι.

.
«Η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα,
με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα».        Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ
Βασίλης
Αθήνα & Σάμος
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 21:12 #149505

 • Θοδωρής
 • Το Άβαταρ του/της Θοδωρής
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Νέο μέλος
 • Δημοσιεύσεις: 13
οσο για καποιο νεο .......φιλο που τον ........ενοχλει η ψαροτροφη ας δει την πραγματικοτητα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με αγωνία περιμένουμε το επόμενο άρθρο με τίτλο "Ο δυναμίτης. Βασικές οδηγίες προς πραγματιστές "ψαράδες" και μη".
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 21:13 #149506

Φίλε Γιάννη, αρχικά, συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την λεπτομερέστατη ανάρτηση.

Επειδή παλαιότερα είχα ασχοληθεί εντατικά με το απίκο σε πολλές απο τις περιοχές που αναφέρεσαι, μπορώ να πώ οτι χωρίς καμμιά αμφιβολία οι 99,9% ψαρεύουν αποκλειστικά και μόνο με ψαροτροφή. Ο λόγος προφανής, επειδή πιστεύουν οτι μόνο ψαροτροφή δίνει αποτελέσματα. Προσωπικά είχα κάνει αρκετά καλά ψαρέματα με διάφορες ζύμες, ακόμα και έτοιμες εμπορίου έχουν δώσει ψάρια, πριν αποφασίσω να παρατήσω οριστικά το απίκο για άλλους λόγους.

Η χρήση ψαροτροφής είναι μια τεράστια συζήτηση, προσωπικά έχω πάρει εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες ακόμα και απο ειδικούς (επιστήμονες, επαγγελματίες του χώρου κλπ). Και πάλι ως προσωπική επιλογή, δεν την χρησιμοποιώ επειδή δεν είμαι πεπεισμένος οτι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Αν κάποιος επιλέγει να την χρησιμοποιήσει πιστεύω οτι είναι καλό να κάνει μια όσο καλύτερη έρευνα πάνω στις πιθανές επιπτώσεις, και αν δεν είναι βέβαιος οτι είναι ασφαλής, ας το σκεφτεί δυο φορές πριν την χρησιμοποιήσει. Αλλίως το ψάρεμα απο χόμπυ γίνεται αρρώστια (με την κακή έννοια...).

Συγχαρητήρια και πάλι για την ανάρτηση και που μοιράστηκες τις γνώσεις και εμπειρίες σου μαζί μας.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ η ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 01/10/2010 22:59 #149520

Χίλια Μπράβο για το άρθρο!!!!!  :give_rose: :give_rose:

οσο για καποιο νεο .......φιλο που τον ........ενοχλει η ψαροτροφη ας δει την πραγματικοτητα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με αγωνία περιμένουμε το επόμενο άρθρο με τίτλο "Ο δυναμίτης. Βασικές οδηγίες προς πραγματιστές "ψαράδες" και μη".

Εσύ πάλι ποίος είσαι?  #sick0021# #sick0021#
Μια αγάπη έχω στην καρδιά, μονάχα μια, την κιτρινόμαυρη θεά, άλλη καμία.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
 • Σελίδα:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.864 δευτερόλεπτα