gototopgototop
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

ΘΕΜΑ: Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές)

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 03/08/2012 09:39{ultimatesocialbuttons} #246374

  • Δημήτρηs Κουζούπηs
  • ( Global Moderator )
  • Δημήτρηs Κουζούπηs's Avatar
  • ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΡΑ
  • Administrator
  • ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ-ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ.ΣΟΦΙΑ-ΠΑΝΑ​ΓΙΩΤΑ.
  • Δημοσιεύσεις: 18320
  • Thank you received: 9339
Πιστευω οτι τα δυο αγκιστρια ειναι το σωστο Δημητρη μου.Απλα οταν εχω μοναγκιστρο και θελω να ριξω μια σαρδελα,κανω αυτο!Βαριεμαι να δεσω δευτερο αγκιστρι κλπ...χαχαχααχαχαχαχα
static.panoramio.com/photos/original/28891330.jpg

Δεν θα σε ξεχασω ποτε φιλε ΑΡΗ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Αλέξανδρος Κλώνος

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 03/08/2012 09:46{ultimatesocialbuttons} #246375

  • John
  • ( Μέλος )
  • John's Avatar
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Junior Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 165
  • Thank you received: 108
το παραμαλο με τα 2 αγκιστρια πως το φτιαχνουμε ?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 03/08/2012 09:51{ultimatesocialbuttons} #246376

Δεν είμαι και πολύ ειδικός αλλά έχουμε και λέμε. το μπροστά αγκίστρι θα είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο από το πίσω. Το πίσω υποχρεωτικά με κρίκο. Περνάς το παράμαλλο μέσα από τον κρίκο και είτε με θερμοσυστελλόμενο σωληνάκι είτε με κόμπο στοπερ πάνω στο αγκίστρι το κάνεις να σέρνεται πάνω στο παράμαλλο με κάποια δυσκολία. στην άκρη θα δέσεις κανονικά το άλλο αγκιστρι. θα καρφώσεις το πρώτο πίσω από το κεφάλι και το δέυτερο κοντά στην ουρά. Εντελώς τυχαία χτες έφτιαξα τέσσερις τέτοιες αρματωσιές αλλά επειδή το παράμαλλο μου ήταν αρκετά χοντρό (0,47) το δέσιμο του αγκιστριού με την παλλέτα ήταν αρκετά δύσκολο σε τόσο μεγάλο νούμερο. Εσύ δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς τόσο χοντρό.
Τελευταία διόρθωση: 03/08/2012 09:51 από Δημήτρης Τσαρούχης.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 03/08/2012 10:04{ultimatesocialbuttons} #246377

  • Δημήτρηs Κουζούπηs
  • ( Global Moderator )
  • Δημήτρηs Κουζούπηs's Avatar
  • ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΡΑ
  • Administrator
  • ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ-ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ.ΣΟΦΙΑ-ΠΑΝΑ​ΓΙΩΤΑ.
  • Δημοσιεύσεις: 18320
  • Thank you received: 9339
static.panoramio.com/photos/original/28891330.jpg

Δεν θα σε ξεχασω ποτε φιλε ΑΡΗ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ

Απ: Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 08/08/2012 09:43{ultimatesocialbuttons} #246570

καλημερα σε ολους.διαβασα προσεκτικα ολα τα προηγουμενα ποσταρισματα και κατα τη γνωμη μου τα περισσοτερα ειτε δεν εχουν κατι ιδιαιτερο να προσθεσουν ειτε δινουν λανθασμενες η τουλαχιστον πολυ γενικες οδηγιες.τολεω αυτο γτ για να κατατοπισεις καποιον στο πως πρεπει να δολωσεις την σαρδελα η την φρισσα (την θεωρω πολυ ανωτερο δολωμα απο την σαρδελα) θα πρεπει και να τον ρωτησεις σε ποιον τοπο και με τι τροπο θα ψαρεψει αλλα και σε τι ψαρια απευθυνεται
παρακατω θα παραθεσω παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη τροπους δολωματος

ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
ΦΡΙΣΣΑ ....αγοραζουμε λιγες φρισσες απο καποιο ψαραδικο (μην δωσετε πανω απο 2,5 ευρω το κιλο) η αν ειμαστε σε λιμανι ζηταμε απο τα καικια που ξεψαριζουν να μας δωσουν ετσι κι αλλιως δεν ειναι εμπορευσιμες(παιρνουμε οσες μπορουμε και τις βαζουμε στον καταψυκτη σε μεριδες τετοιες που να μας βγαζουν ενα ψαρεμα").την βαζουμε σε ενα μεγαλο ταπερ η καποιο φελιζολ με χοντρο αλατι και την αφηνουμε 2 μερες αν ειναι καλοκαιρι και αυξανουμε οσο χειμωνιαζει σε ζεστο μερος ( ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ) μεχρι να αρχισει να μυριζει (θα παρει μια μυρωδια που μοιαζει με του ντοματοχυμου και θα αρχισει να θολωνει το ματι της)ενδιαμεσα στραγγιζουμε τα αιματα σε ενα κουβα.
η φρισσα μας ειναι ετοιμη για να ψαρεψει στο πολυαγκιστρο(13 αγκιστρια το πρωτο μεγαλο ).μη φοβαστε το μεγεθος της φρισσας εγω δολωνω μεχρι και δυο μαζι και χτυπανε λαυρακια και κατω του κιλου (δεν βαζουμε μολυβι )

μαλαγρα..δεν χρειαζεται να ξοδευτουμε μαλαγρωνοντας το μερος με προιοντα του εμποριου.για το συγκεκριμενο ψαρεμα θα παρουμε οτι στραγγισαμε απο τις φρισσες μας και μερικα εντοσθια απο ψαρια τα οποια θα παρουμε απο ενα ψαραδικο θα τα αφησουμε στον κουβα μια μερα και μετα θα τα ανακατεψουμε με χωμα.πριν αλλα και κατα τη διαρκεια του ψαρεματος με γαντια θα ριχνουμε μεσα μπαλες απο χωμα τυλιγμενες σε μια εφημεριδα

* η χρηση της μαλαγρας ειναι προαιρετικη και δεν σημαινει οτι χωρις αυτην δεν θα πιασουμε ψαρια η οτι με αυτην θα πιασουμε σιγουρα απλα θα πρεπει να υπαρχει χωρος για να γινει γτ μενουμε σε πολεις και η μυρωδια της θα ειναι εντονη για οσους ομως εχουν ανοιχτο χωρο μεσα σε ενα κουβα που κλεινει καλα με καπακι κανουμε αυτην την ιδανικη γι αυτο το ψαρεμα μαλαγρα

** μη δοκιμασετε με φρεσκια φρισσα σε αυτο το ειδος ψαρεματος δεν δουλευει

*** τα δολωματα στα πολυαγκιστρα τα ελεγχουμε ανα μιαμιση ωρα περιπου αναλογα την εποχη αλλα και τον τοπο που ψαρευουμε λογω υπαρξης στρομπων,σαλιγκαριων και μικροψαρων που τρωνε τα δολωματα μας

****ψαρευουμε παντα νυχτα για λαυρακια και νυχτα μερα για κεφαλοπουλα η αλλα ψαρια (το χειμωνα ολη μερα και ολη νυχτα και για λαυρακια

*****αν μας περισσεψουν σαρδελες οι φρισσες τις κλεινουμε καλα μεσα σε 2 3 σακουλες και τις βαζουμε στην καταψυξη η τις χρησιμοποιουμε στην μαλαγρα μας για το επομενο ψαρεμα

με τον ιδιο τροπο μπορουμε να ψαρεψουμε με ροδες τυλιγμενες με 50 αρα πετονια και παραμμαλο 25 με 30 με μιση φρισσα και μοναγκιστρο (παντα συμφωνα με τα παραπανω) δολωμενη απο την μεση και προς το κεφαλι ματι ματι και καρφωμα πισω στη κοιλια


αυτο το ειδος ψαρεματος οπως το ανεφερα παραπανω δινει ακομα μεγαλες μουρμουρες τσιπουρες γοφαρια μεχρι και συναγριδες αναλογα με το τι ψαρια κραταει το λιμανι.

αν παραταυτα δεν βρουμε φρισσα με τον ιδιο τροπο ετοιμαζουμε την σαρδελα μας προσοχη οχι πολυ αλατι για να μην χασουν τα δολωματα τα υγρα τους και βαζουμε 3 και 4 στο πολυαγκιστρο ιδιου μεγεθους για να κανουμε την τσακιστη στο πολυαγκιστρο που θα βαλουμε








ψαρεμα απο ακτη αν δολωσουμε φρισσα φρεσκια καλυτερα την ξελεπιαζουμε και αν θελουμε την κοβουμε κατα μηκος και την γυρναμε αναποδα δηλαδη το ασημι μερος μεσα και εξω η σαρκα και την τυλιγουμε στο πολυαγκιστρο το ιδιο κανουμε και για την σαρδελα προσεχουμε παντα να μην ειναι πολυ στραγγισμενη απο το αλατι αν βρουμε φρεσκο γαυρο και ολοφρεσκη σαρδελα την ψαρευουμε αμεσως χωρις αλατισμα

αν ψαρευουμε γοφαρια η φρεσκια φρισσα υπερτερει και εδω λογω μεγεθους μιας και ενα συρματινο παραμαλλο με 3 η 4 αγκιστρια στο εσωτερικο της και κλεισιμο με ελαστικο νημα ειναι οτι καλυτερο εχουμε δοκιμασει μεχρι τωρα

οτι γραφω ειναι αποτελεσμα πολλων δοκιμων και χωρις καμμια διαθεση να κρατησω μυστικα και μαγικες συνταγες οπως κανουν πολλοι προφεσσορες του ειδους και τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακα ορισμενες φορες.ο τροπος που σας ανεφερα κανει την διαφορα διπλα σε πολλους αλλους που θα τυχει να ψαρευουν διπλα σας με ψαρια τροπαια.και το σημαντικοτερο χωρις να καταξοδευομαστε σε ακριβα δολωματα μαλαγρες κτλπ σχεδον χωρις κοστος.


για οποιαδηποτε απορια διευκρινηση απλα ρωτηστε
Τελευταία διόρθωση: 08/08/2012 09:49 από τσολεριδης κων/νος.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 16/08/2012 11:34{ultimatesocialbuttons} #247061

  • Ψαράς
  • ( Μέλος )
  • Ψαράς's Avatar
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Thank you received: 1
Λοιπόν παιδιά μόλις αγόρασα λίγες σαρδελίτσες για ψάρεμα .... επειδή θα πάω το βράδυ για ψάρεμα τι να τις κάνω? να τις αφήσω στο ψυγείο μέχρι να πάω ή έξω?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 16/08/2012 11:37{ultimatesocialbuttons} #247062

  • ΘΑΝΟΣ
  • ( Μέλος )
  • ΘΑΝΟΣ's Avatar
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Να ζεις,ν'αγαπας και να μαθαινεις...
  • Δημοσιεύσεις: 6064
  • Thank you received: 5139
Ψαρογιώργης έγραψε:
Λοιπόν παιδιά μόλις αγόρασα λίγες σαρδελίτσες για ψάρεμα .... επειδή θα πάω το βράδυ για ψάρεμα τι να τις κάνω? να τις αφήσω στο ψυγείο μέχρι να πάω ή έξω?
Εγω Γιωργο τις αλατιζω ελαφρα με χοντρο αλατι και τις τοποθετω στη συντηρηση του ψυγειου για λιγες ωρες!Ετσι γινονται ντουρες και δολωνονται πολυ καλυτερα,ειδικα στο πολυαγγιστρο!
Φιλε Παυλο θα εισαι παντα στην καρδια και την ψυχη μου!!Να περνας καλα εκει πανω!!!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Αμαλιαδας

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 16/08/2012 12:13{ultimatesocialbuttons} #247065

  • Ψαράς
  • ( Μέλος )
  • Ψαράς's Avatar
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Thank you received: 1
Πειράζει να την δολώσω χωρίς κεφάλι?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 16/08/2012 12:15{ultimatesocialbuttons} #247067

  • Αμαλιαδας
  • ( Μέλος )
  • Αμαλιαδας's Avatar
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Gold Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 859
  • Thank you received: 647
oxi
Ηλιας
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Δόλωμα : Σαρδέλα (τρόποι και τεχνικές) 16/08/2012 12:17{ultimatesocialbuttons} #247068

  • Ψαράς
  • ( Μέλος )
  • Ψαράς's Avatar
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Thank you received: 1
Πειράζει να είναι και καθαρισμένη??
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Time to create page: 0.345 seconds