Υπάρχει ελπίδα για το κλίμα. Ευχαριστούμε Αθήνα.

Η Αθήνα, αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας απέδειξαν χθες περίτρανα ότι υπάρχει ελπίδα για το κλίμα. Έλληνες πολίτες από τη μία άκρη της χώρας ως την άλλη απέδειξαν ότι το μέλλον του πλανήτη μας τους αφορά.

Χθες συμμετείχαν και περπάτησαν στην Αθήνα 3.000 Αθηναίες και Αθηναίοι κατά της κλιματική αλλαγής, υπό τους ήχους των κρουστών του συγκροτήματος Quilombo που έδωσαν τον ρυθμό στην ειρηνική πορεία μας. Η Αθήνα γέμισε με φωνές και χορό, έπαιξε, ζωγράφισε, τραγούδησε, άλλαξε διάθεση και έκανε τη δική της δήλωση συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη στην ιστορία παγκόσμια κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες στα στενά της Πλάκας ήταν μια ιστορική πορεία για την πόλη μας και το περιβαλλοντικό κίνημα. Χθες πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη και πιο διασκεδαστική πορεία για το περιβάλλον και αυτό μας γεμίζει ελπίδα και μας δίνει δύναμη για όσα έρχονται. Δώσαμε έναν διαφορετικό παλμό που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στην πόλη και ευχόμαστε ότι το ίδιο ισχύει και για όσους συμμετείχαν.

Με σκοπό να μην προκαλέσουμε προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης επιλέξαμε με αφετηρία την Διονυσίου Αρεοπαγίτου να περπατήσουμε στα γραφικά στενά της Πλάκας και όχι να διακόψουμε την κυκλοφορία. Γεμίσαμε την πλατεία Συντάγματος και τερματίσαμε τον περίπατό μας μπροστά από τη Βουλή με την ελπίδα να ακούστηκε το μήνυμα μας, ενώ δηλώσαμε τη συμπαράσταση μας στο Παρίσι «γεμίζοντας τα παπούτσια», όσων επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν πορεία κατά της κλιματικής αλλαγής. Στο τέλος της πορείας επισκεφτήκαμε τη Γαλλική πρεσβεία με τα δικά μας μηνύματα. Περπατήσαμε, φωνάξαμε και χορέψαμε, δηλώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή μας αφορά. Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα ζωής προς κάθε πολιτική κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην πορεία μας. Είτε αυτός περπάτησε στο πλευρό μας είτε μας παρακολούθησε από το παράθυρο του σπιτιού του είτε μας ακολούθησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευχαριστούμε τα απίθανα παιδιά του συγκροτήματος Quilombo που γέμισαν με μουσική τα βήματά μας και συνέβαλαν με το κέφι και τη ζωντάνια τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της ειρηνικής μας πορείας.

Τα λόγια είναι λίγα.
Ευχαριστούμε.


No Internet Connection