Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 8 years ago

Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 8 years ago

Βασίλης έγραψε:

Τώρα τι να πω στον φίλο τον Ηλία τον PSARA, ότι στο Εγγλέζικο χωρίς μαλάγρωμα απλά θα κάνει ...μπάνιο τα μπιγκατίνι του, ή ότι το πολύ πολύ να βολευτεί με κάνα ανήλικο σπαράκι...
Δεύτερον: Η μαλάγρα δεν ισούται με την ψαροτροφή! Μπορείς να μαλαγρώσεις με αγνά υλικά, ( επιλεγμένα στο Super Market εννοείται ), αρκεί να τα χρησιμοποιήσεις έξυπνα και να μην χορτάσεις τα ψάρια, δλδ περισσότερο ελκυστικές οσμές και λιγότερο θρεπτικά συστατικά.

Την ψαροτροφή την αποκλείω καταδικαστικά! Έχω δει την καταστροφή που προκαλούν στο υποθαλάσσιο περιβάλλον τα πλωτά ιχθυοτροφεία σολωμού στην Νορβηγία. Η κυβέρνηση της Νορβηγίας τους υποχρεώνει να μετακινούν τα πλωτά κλουβιά τους ανα 6 μήνες, ούτως ώστε να μην μολύνουν πάρα πολύ το περιβάλλον.

Σκυλοτροφές και γατοτροφές είναι πλέον παραδοσιακά συστατικά μαλάγρας στο εξωτερικό. Ειδικά οι κροκέττες σκύλου μάρκας FROLIC αλεσμένες σε σκόνη ή στο παραμαλλο με την θηλιά ( έχουν τρύπα στη μέση ) για κυπρίνους, είναι κοινό μυστικό στην Γερμανία. Σας συμβουλεύω μόνο να κάνετε την επεξεργασία όταν το καλλύτερο μισό σας είναι στο...κομωτήριο, για να μην την πατήσετε σαν εμένα. Η τελευταία μου προσπάθεια κατασκευής μαλάγρας με FROLIC , μου κόστισε ένα καινούριο μπλέντερ, ένα καινούριο ταγεράκι και...την συμμετοχή μου στον χορευτικό σύλλογο.
ΥΓ. Από τότε το γύρισα στο...Spinning.....!

χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!! σε χορεψε στο ταψι; :non_banana1 !violinsmile :non_banana1

Διαβάστε περισσότερα...

Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 8 years ago

Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 8 years ago

Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 8 years ago

σοκολατα ή κακάο δεν εχω δοκιμασει. εχω δοκιμασει ομως να προσθεσω Νεσκουικ (καποιο της κορη μου που ειχε ληξει) σε μαλαγρα τυρι και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο στις σαλπες.

αυτο που συστηματικα χρησιμοποιω ειναι σε ολες σχεδον τις μαλαγρες προσθετω τα κατακαθια απο καφε φιλτρου και εσπρεσσο, τα οποια μαζευω επιμελως καθε εβδομαδα. ειχα παρατηρησει παλιοτερα, οταν νυσταγμενος κατι ξημερωματα αντι για κουρκουμα εριξα ελληνικο καφε στα μπιγκατινια πριν ξεκινησω για ψαρεμα, οτι δουλευει πολυ καλα. παροτι τα μπιγκατινια ψοφησαν πολυ γρηγορα, εντουτοις οι σαργοι εδειξαν πολυ ενδιαφερον. αν το ειχα παρει χαμπαρι πριν φτασω στη θαλασσα οτι δεν ηταν κουρκουμας αλλα καφες, δεν θα το ειχα αντιληφθει οτι μαλαγρωνει τελικα πολυ καλα.

σε μια εβδομαδα μαζευω καπου εναμιση λιτρο κατακαθια καφε, τα οποια αφηνω να στεγνωνουν σε ανοιχτο ταπερ και τα προσθετω στη μαλαγρα. εχω δει μια πολυ μεγαλη διαφορα σε τσιμπηματα μελανουριων και καμπαναδων απο τοτε που τη χρησιμοποιω.

Διαβάστε περισσότερα...

Δυστυχως Χρηστο μου, λογω χρονου και δουλειας 1 φορα την εβδομαδα πλεον (και αν μας αφησει ο καιρος) για ψαρεμα - στις διακοπες εννοειται καθημερινα. - οποτε δεν ειναι μεγαλο το κοστος, οτι δολωμα και να χρησιμοποιησεις. εκτος του οτι οταν αποφασισω να ασχοληθω με κοτοπουλο, στοχευω σε γερους σαργους και αρκετα κομματια για τον καταψυκτη, για να βγαλουμε το φαι του μηνα της οικογενιας. δεν ειναι και το πιο απολαυστικο ψαρεμα λογω μεγαλης αναμονης αλλα ανταμοιβει.

απο την αλλη το μαλαγρωμα για ψαρεματα απικο και εγγλεζικο, θελει μελετη και πολλη προσοχη για να μην φας πατατα. δεν ειναι ο μοναδικος τροπος μαλαγρωματος που ακολουθω, εχω κανει πολλους πειραματισμους και εχω καταλληξει σε πολλους διαφορετικους τροπους αναλογα τις συνθηκες. το κοτοπουλο ομως με εχει εκπληξει τα τελευταια 4 χρονια στο εγγλεζικο, ειδικα τον χειμωνα και σαν δολωμα και σαν μαλαγρα. να σου πω εδω οτι και το μπιγκατινι, ακριβως επειδη μυριζει κοτιλα ειναι για καποιον λογο που ξερουν μονο οι σαργοι και το στομαχι τους, κατι που τους αφηνιαζει. επισης πολλες φορες αντι για μαλαγρα, σκορπαω στην περιοχη της ψαρευτρας τα κοκκαλα απο αποφαγια κοτοπουλου με επισης φοβερα αποτελεσματα. τα δε κοκκαλα, αν πηγαινεις τακτικα σε ενα μερος, το κρατανε μαλαγρωμενο επι μερες, καθως δεν χανουν αμεσα το αρωμα τους. Μπορεις με 1 ψαρεμα την εβδομαδα και μια βολτα 5 λεπτων μεσοβδομαδα, να κρατησεις το μερος συνεχως μαλαγρωμενο και επισκεψιμο απο ψαρια.

πολυ καλο μαλαγρωμα και με αμεσα αποτελεσματα εχουν και τα αποφαγια σουπας με αυγολεμονο (και ας μην ειναι κοτοσουπα), ειδικα αν εχουν αρκετο ρυζι μεσα, με αμμο οικοδομης. και παλι εδω το δολωμα επιλογης ειναι το κοτοπουλο.

ο συνδυασμος κυβοι με φιλετο κοτοπουλου και η αναμονη που περιεχει η διαδικασια, εχει σκοπο να αποφυγεις τα μικροψαρα προσελκυοντας ομως τα μεγαλα τεμαχια. τα μικροψαρα, οπως λες και εσυ παραπανω,μαζευονται με το που θα πεσει κατι στο νερο. αν δεν βρουν την ανταποκριση που περιμενουν, δηλαδη αν δεν ριξεις την αρματωσια σου μεσα, χανουν το ενδιαφερον τους. με την αναμονη τα μεγαλυτερα ψαρια θα προσελκυστουν και θα φτασουν σιγα σιγα και αυτα, διωχνοντας τα μκρα. ετσι οταν ριξεις εσυ την αρματωσια μεσα δεν θα εχεις να αντιμετωπισεις τα...πιρανχας. επισης το ιδιο το κοτοπουλο ειναι αρκετα σκληρο, ωστε μονο τα μεγαλα ψαρια να μπορουν αμεσα να το μασησουν, ενω η ψιλαδουρα θα το κριτσιναει ωρες και θα ταλαιπωρει το δολωμα σου και η ολη διαδικασια κανει τα μαγαλυτερα ψαρια επιφυλακτικα.

αλλοι ψαραδες προτιμουν να χρησιμοποιουν το κοτοπουλο σε καστινγκ με φουρτουνες και τους καταλαβαινω απολυτα και εγω αν ημουν του πεταχταριου αυτο θα εκανα. απλα, ακολουθησα την παραδοσιακη συνταγη παππουδων, για κοτοπουλο στο απικο και την βελτιωσα λιγο, γιατι εχω κολλημα με τα ψαρεματα φελλου, για χαρακωτους. δεν εκανα κατι παραπανω. ειναι γνωστο το δολωμα αυτο σε πολλες γενιες ψαραδων, οπως ειναι γνωστο και το συκωτι (για τους καμπαναδες).

για τον κιουρτο ειδικα θα σου γραψω καποια αλλη στιγμη καποια συνταγη για ζυμη, αλλα με μυδι, που τα σπαει.

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:

γειά σου φίλε κωνσταντίνε.
δεν ξέρω αν εσένα σου δουλέυει ο τρόπος αυτός.....
δεν ασχολούμαι με αυτόν τον τρόπο ψαρέματος αλλά το βρίσκω εντελώς παράδοξο να κάτσω να μαλαγρόσω μια περιοχή και να περιμένω με τις ώρες να ερθουν τα ψάρια και αν ερθουν.....
και αν έχει ρευματα τι γίνετε?
να σου πω πρέπει να είναι και ακριβή μεθοδος ψαρέματος αυτή προτιμώ να το κάνω το κοτοπουλάκι σούπα να το φάω εγώ....


χρηστο, παω σε μερη που γνωριζω απο εμπειρια οτι δεν εχει σαργους, μαλαγρωνω και εκμεταλλευομαι τα ρευματα και μαζευονται, λες και εχει χρονοδιακοπτη. στο ενδιαμεσο μπορεις να κανεις και αλλα ψαρεματα σε αλλα σημεια. πρεπει να ξερεις οτι η μαλαγρα δεν δουλευει ποτε αμεσως. εναν τοπο τον μαλαγρωνουμε σωστα απο νωρις και δεν πεφτει αρματωσια μεσα αν δεν δουλεψει η μαλαγρα οπως πρεπει. για πιο βιαστικες καταστασεις πχ, μαλαγρωνω πολτο σαρδελα με αμμο οικοδομης αλλα για τουλαχιστον 20 λεπτα με μιση ωρα δεν ξεκιναω να ψαρεψω. πρεπει να μαθεις να χειριζεσαι την μαλαγρα και το δολωμα χωρις αγχος. οσο για κοστος με 4 ευρω εχεις 24 κυβους(3 πακετακια) απο το σουπερμαρκετ και με 5 ευρω ολοκληρο κοτοπουλο, απο το οποιο κρατας το στηθος (μισο η ολο). δηλαδη τιποτα σχεδον απο κοστος, ενα απειροελαχιστο ποσοστο της εβδομαδιαιας οικογενειακης γυρας για ψωνια. μαλλον δεν πας για ψωνια συχνα (σε πειραζω μην παρεξηγηθεις!) οσο για την κοτοσουπα, μετα το στρατο κοτοπουλο σπανια και αυτο στη σχαρα, μας ειχε βγει απο τα ματια τοτε.

Διαβάστε περισσότερα...

δολωμα φιλετο κοτοπουλο και μαλαγρωμα με κυβους κοτοπουλο maggi (οι κυβοι knorr δεν ειναι τοσο καλοι για σαργους). μαλαγρωνεις με 4-5 κυβους, περιμενεις 2 ωρες ακριβως και ριχνεις τοτε. Όλοι οι σαργοι της περιοχης θα εχουν μαζευτει εκει που μαλαγρωσες.

αλλα ειδη οπως τα γουρουνοψαρα (τα μεγαλα τεμαχια κιλου και ανω) ερχονται στην 1 ωρα. Τα μελανουρια εμφανιζονται στο 3ωρο (αλλα περισσοτερο στους κυβους knorr, οχι στους maggi, ενα μυστηριο πραγμα...).

Προσοχη αν δολωσεις αλλο δολωμα και οχι κοτοπουλο, εχεις χασει τουλαχιστον το 70% των ψαριων που μαζεψες με το μαλαγρωμα.

δουλευει και σε καλμα - απολυτη λαδια και απνοια - και ημερησιες ωρες ακομα και με λιακαδα και φυσικα τα παραπανω αφορουν σε απικο και εγγλεζικο.

μιας και μιλαω για εγγλεζικο κυριως, το μπιγκατινι επειδη το εκτρεφουν με ψοφιες κοτες, εχει μια μυρωδια κοτιλας και πιστευω οτι γιαυτο του δειχνουν μεγαλη προτιμηση οι χαρακωτοι - οταν μαλαγρωνω με κυβους ειναι το αμεσως πιο αποδοτικο δολωμα μετα το κοτοπουλο.

οσον αφορα τον τροπο δολωσιας, σε 8αρι αγγιστρι κεντητο, οποτε υπολογιζουμε ενα αναλογο κομματι. αλλα και οι μικροτερες δολωσιες σε 10αρι αγγιστρι δεν εχουν διαφορα σε αποτελεσματα τσιμπιων, απλα τα ψαρια καποιες φορες ξεψαριζουν στο μικροτερο αγγιστρι.

Διαβάστε περισσότερα...

Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 8 years ago

Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 8 years ago

δολωμα φιλετο κοτοπουλο και μαλαγρωμα με κυβους κοτοπουλο maggi (οι κυβοι knorr δεν ειναι τοσο καλοι). μαλαγρωνεις με 4-5 κυβους, περιμενεις 2 ωρες ακριβως και ριχνεις τοτε. Όλοι οι σαργοι της περιοχης θα εχουν μαζευτει εκει που μαλαγρωσες.

αλλα ειδη οπως τα γουρουνοψαρα (τα μεγαλα τεμαχια κιλου και ανω) ερχονται στην 1 ωρα. Τα μελανουρια εμφανιζονται στο 3ωρο (αλλα περισσοτερο στους κυβους knorr, οχι στους maggi).

Προσοχη αν δολωσεις αλλο δολωμα και οχι κοτοπουλο, εχεις χασει τουλαχιστον το 70% των ψαριων που μαζεψες. δουλευει και σε καλμα - απολυτη λαδια και απνοια - και φυσικα σε απικο και εγγλεζικο.

Διαβάστε περισσότερα...

ολες οι μαλαγρες κανουν για τις γοπες. ετσι και μαλαγρωσεις, κοπαδια απο πιρανχας (γοπες) μαζευονται μπροστα σου. και αυτο πολλες φορες ειναι κακό, γιατι δεν αφηνουν αλλο ψαρι να προλαβει να φαει το δολωμα σου. η μονη λυση για να τις αποφυγεις ειναι να μαλαγρωσεις καλα και να προσευχηθεις να ειναι σε μερα που δεν τρωνε μπιγκατινι... διαφορετικα δεν θα μπορεσεις να πιασεις αλλο ψαρι..ευτυχως που τους ξινιζει το μπιγκατινι καποιες φορες (αλλα αν η περιοχη κραταει ψιλο ασπρουλιαρικο γαριδακι, τοτε τσακιζουν και το μπιγκατινι...)

Διαβάστε περισσότερα...

No Internet Connection